Bestellen:

U kunt bij ons losse componenten, complete systemen en computers op maat bestellen. U kunt uw bestelling plaatsen via onze internetsite, telefonisch of via de fax. U kunt specificeren of u een bestelling wilt laten verzenden of dat u zelf de bestelling wilt komen afhalen. Bestellingen kunnen pas worden afgehaald zodra wij met u daarvoor een afspraak hebben gemaakt.

Betalen:

Als u de bestelling wilt laten verzenden dan kunt u deze onder rembours ontvangen. Dit houdt in dat u het totaalbedrag aan de postbode betaald. Als u er voor gekozen heeft het totaalbedrag via de bank of giro over te maken dan krijgt u van ons een factuur via e-mail waarop alle relevante informatie staat die u nodig heeft om het totaalbedrag naar ons over te maken. Uw bestelling wordt verzonden zodra wij de betaling ontvangen hebben.

Als u een bestelling wilt komen afhalen gelieve rekening te houden met contante betaling. Uiteraard kunt u ook als u een bestelling wilt afhalen het totaalbedrag vooraf op onze bank of girorekening overmaken.

Als u een bestelling wilt komen afhalen, dient u vakje rembours in betalings informatie te selecteren en het in invoer vak Voeg commentaar aan Uw bestelling toe aan geven.

Verzenden:

Als uw bestelde artikelen voorradig zijn dan heeft doorgaans uw bestelling de volgende dag in huis. Mocht uw bestelling niet voorradig zijn dan kunt u doorgaans met een levertijd van 4 werkdagen rekening houden. Mocht de levertijd van uw bestelling langer zijn dan 4 werkdagen dan nemen wij contact met u op. Voor systemen geldt een levertijd van 5 werkdagen.

Als u via onze website besteld dan krijgt u van ons een orderbevestiging via e-mail. Bij telefonische en bestellingen via de fax krijgt u niet automatisch een orderbevestiging.

De artikelen die u heeft besteld worden door TPG-Post bij u afgeleverd. Normaal gesproken wordt uw bestelling de volgende werkdag bij u afgeleverd. Als u niet thuis bent dan laat de bezorger in uw brievenbus een bericht achter bij welk postkantoor u de zending af kunt halen. Normaal gesproken is dit het dichtstbijzijnde postkantoor.

De kosten van een rembourszending zijn:

Pakketten Binnenland

Frankering

AVG-pakketzegel

0-5 kg.

€ 9,00

5-10 kg.

€ 11,00

10-20 kg.

€ 13,00

20-30 kg.

€ 15,00

Rembours pakket binnen Nederland: 0-30 kg. € 6,00 + 0,8 % provisie over het remboursbedrag + AVG-pakketzegel tarief.

Als een pakket 8 kg weegt en een waarde heeft van € 500,00 onder rembours met TGP-post wordt verzonden, dan zijn de kosten voor de zending:

€ 11,00 +€ 6,00 + € 4,00 = € 21,00

In Voorhout bezorgen wij bestellingen gratis. Voor bestellingen met een totaalbedrag dat kleiner is dan € 250,- worden € 2,00 bezorgkosten in rekening gebracht. In de plaatsen: Sassenheim en Oegstgeest bezorgen wij gratis mits het totaalbedrag van de bestelling meer dan € 500,- bedraagt, anders wordt € 5,- bezorgkosten in rekening gebracht.

Bij bestellingen met een orderbedrag lager dan € 500,- berekenen wij een minimum ordertoeslag van € 7,50.

Garantie:

Op alle artikelen rust een minimale garantietermijn van 1 jaar. Veel artikelen hebben echter een langere garantietermijn. Bewaar altijd de originele factuur dit is tevens uw garantiebewijs.

In de meeste gevallen is een probleem telefonisch op te lossen. Mocht het probleem niet telefonisch op te lossen zijn dan dient het product naar ons teruggestuurd te worden, of bij ons te worden afgeleverd voor reparatie of vervanging. Als het artikel niet meer in ons assortiment voor komt dan wordt het  opgestuurd naar de fabrikant of leverancier voor reparatie of vervanging. Komt het artikel nog in ons huidige assortiment voor dan wordt het defecte artikel direct omgeruild.

Letop! vervangingsperiode duurt 1 tot 5 weken door de fabrikant.

 

Mocht u een defect artikel willen verzenden houd dan rekening met het volgende: alle oorspronkelijke verpakkingsmaterialen moeten worden meegeleverd. Alle kabels, drivers, programmatuur, handleidingen enz. moeten worden meegeleverd. Het artikel moet voorzien van een probleemomschrijving en een kopie van de factuur. Het artikel moet deugdelijk verpakt en voldoende gefrankeerd zijn.

De garantie vervalt wanneer de klant of derden aanpassingen hebben aangebracht of geprobeerd aan te brengen, of als de klant of derden zelf reparaties hebben uitgevoerd.

Onderzoek en reparatie:

Indien bij onderzoek blijkt dat het product niet defect is of het defect een gevolg is van onzorgvuldig/ondeskundig gebruik, verkeerde drivers, jumpersettings of virus zullen we €38,00 incl. BTW in rekening brengen en het product retourneren. Indien dit door de fabrikant wordt geconstateerd nadat het artikel reeds voor U is geruild of gecrediteerd, zullen de kosten worden doorberekend.

 Return:

Goederen worden alleen return genomen, indien een sprake is van een defect aan dat product.

Ruiling binnen 3 dagen MET KASSABON! in ongeopende, originele verpakking.

CD's, DVD's, cartridges, Software en besturingssysteemproducten worden NIET return genomen.

Verzending:

Verzending naar onze RMA Afdeling of naar fabriek is voor Uw rekening. Het retourneren is voor rekening van IRAH Computers. Indien het door U verzonden pakket niet of beschadigd aankomt, dient U zelf actie te ondernemen

Geen of beperkte garantie:

Op verbruiksartikelen zoals diskettes, CDR/CDRW, DVDR/tapes en cartridges etc. geen garantie.

Op accus wordt maximaal 6 maanden garantie gegeven. Op lampen van beamers wordt maximaal 90 dagen gegeven.

TFT Monitoren:

Alle TFT monitoren kennen een tolerantie voor de foute pixels

MERK

TOLERANYTI

PIXEL-DOA-

Comea

0t/m4 pixels

N.V.T.

Hansol

0t/m7 pixels

N.V.T.

Hercules

0t/m4 pixels

N.V.T.

Iiyama

0t/m3 pixels

5 dagen *

LG

0t/m4 pixels

N.V.T.

* Iiyama 5 dagen na factuurdatum